dissabte, 21 de febrer del 2015


Ingredients:
Una llaminera i mitja
Un plastó de 300g de pasta de full
2c/p de mostassa de Dijón
Pebre negre
Sal OOVE
1 ou

500g de xampinyons
140g de xalota
100g de vi blanc
OOVE
Pebre negra
Farigola
Julivert fresc i sal
Elaboració:
1.-Farem la douxelle amb els xampinyons i la xalota picada ben fina a brunoise, molt petita, fondejar la xalota amb una mica de farigola, hi afegirem el xampinyons una mica de vi blanc quan s'agafi, pebre negre i sal i Julivert picat al final, deixarem coure molt bé fins que quedi ben sec. Deixarem un cop cuit a escórrer de líquids perquè volem que sigui ben sec.
2.-Marcarem l'exterior dels filets en oli molt calent  sal pebrerem i deixem refredar a l'abatedor.
3.-Sobre una làmina de film, estirarem la douxelle de la mateixa allargada que el filet i en una capa fina, a sobre hi posarem el filet ben untat en mostassa, cosa que facilitarà l'adherència de la douxelle i envolcallarem les dues elaboracions tot plegat ho refredarem a l'abatedor.
4.-Estirarem el full ben fi i hi posarem el filet al mig (sense film), i embolicarem amb el full.
5.-Farem alguna decoració a l'exterior amb les restes del full i ho pintarem amb ou.
6.-Courem al forn a 180ºC durant 10 o 15 minuts fins que sigui cuit el full. (s'ha de fer en el moment del passe)

Muntatge:
1.-Presentarem la peça entera que trinxaran a sala amb unes verdures tornejades, cuites a l'anglesa i saltades en mantega.

Tagged: ,