dissabte, 21 de febrer del 2015


Ingredients:
1,5 Kg de patata
Q/S OOVE
6 Xiles vermells
2 pebrots grocs
2 llimes
Q/S sal i pebre blanc
250g de tonyina llauna
200g de maonesa
4 xalotes brunoise fina
1 ou dur rodelles
2 tomàquets
1 ou dur per ratllar la clara
1 albocat madur
12 olives
julivert, ceba juliana, mesclum, blat de moro i sèsam negre

12 Gambes mitjanes bullides en sal: 
Escaldar les gambes en aigua molt salada i parar el foc, les hi tindrem 4 o 5 minuts i després les canviarem en un recipient també en aigua però molt freda.


Salsa huancaina:

400g Formatge fresc
250g de llet evaporada
Galetes tipus maria o Farina d'ametlla
2 Xiles
1 pebrot groc
2 grans d'all
1 xalota
OOVE

Elaboració:
1.-La ceba tallada juliana la posarem amb sal per poder matar-li l'acidesa.
2.-Posarem a bullir les patates al vapor amb pela i un cop cuites les refredarem i les pelarem tot seguit, per poder passar-les per el passapurés.
3.-Els xiles s'han d'obrir i retirar-los les llavors i el peduncle i els pebrots vermells els triturarem a la termomix amb una mica d'OOVE i barrejarem aquesta pasta amb el puré de patata que afinarem amb una mica de sla i pebre blanc i el suc de mitja llima, (tastar per afinar).
4.-Per a la salsa, triturarem tots els ingredients fins aconseguir una salsa de textura com una maonesa.

Muntatge:
1.-Farem tres causes o tres pastissets de causa, totes tres amb una barreja amb la xalota, tonyina ou dur picat finet i el rovell d'ou que no gastarem en la guarnició. 
Els tres els començarem igual: Amb un motlle petit hi posarem al fons una base fina de patata, al damunt una altra capa de la pasta que hem elaborat anteriorment, una altra capa molt fina de patata, 
          Al primer hi posarem alvocat.
          Al segon hi posarem Gambes salades
          Al tercer hi posarem Tomata
Un cop cada ingredient els taparem amb una fina capa de patata, i damunt de tot napat amb maonesa.
2.-Totes les causes les decorarem amb clara d'ou ratllada i una fulla de julivert, a la de gamba hi posarem una gamba pelada al damunt am la cua enlaire.
3.-De guarnició hi posarem fulletes de mesclum, blat de moro i la ceba esbandida que havíem preparat anteriorment i una mica de sèsam negre.
4.-Decorarem amb salsa huancaina per sobre de les causes.
  

Tagged: ,