divendres, 6 de març del 2015



Ingredients per a 4 pax
250 g de pèsols frescos desgranats (o congelats)
12 g d’all tendre
35 g de ceba tendra
10 g d’oli d’oliva
300g d’aigua
4 fulles de menta fresca
sal

Pernil curat
La crema:
1.    Talleu la ceba i l’all en juliana
2.    Ofegueu la ceba i l’all amb una mica d’oli sense que agafi color
3.    Afegiu els pèsols, ofegar 1 minut i cuinar tapat a foc mig fins que els pèsols suïn.
4.    Afegiu l’aigua, tapar i cuinar 5 minuts.
5.    Afegiu les fulles de menta trossejades i infusionar 2 minuts.
6.    Tritureu en thermomix, passar per l’estemenya i posar a punt de sal.
7.    Guardeu.


El cruixent de pernil:
1.    Folreu una safata de forn amb paper de for i poseu el pernil tallat molt prim a sobre.
2.    Poseu a sobre un altre full de paper i a sobre una safata perquè quedi ben premsat.
3.    Escalfeu el forn a 180-190°C  i enforneu el cruixent durant 10 o 15 minuts.
4.    Deixeu refredar.


Muntatge i presentació

1.      Ompliu el got de xarrup amb la crema i a sobre poseu un cruixent de pernil i una fulla de menta fresca.

Tagged: ,