dilluns, 4 de maig del 2015


Ingredients i elaboració
2 sípies brutes
2 fulles d'alga nori
Sal gruixuda
Per la salsa de la melsa:
50g d'all tendre
50g de tomàquet
10g de melsa 
50g d'aigua mineral
Salsa melsa:
1.-Sofregir l'all tendre tallat a brunoise amb una mica d'oli, afegir la melsa
2.-Incorporar l'aigua i afegir el xerès sec.
3.-Deixar coure 5 minuts i colar.

Per la salsa de tinta:
50g de xalota
50g de tomàquet ratllat
20g de tinta
100g d'aigua mineral
Salsa de tinta:
1.-Sofregir la xalota molt daurada amb una mica d'oli, afegir el tomàquet.
2.-Afegir el xerès i a continuació l'aigua.
3.-Deixar marxar tot uns 5 minuts.
4.-Triturar i colar.

Pel brou de sípia:
15g d'oli
50g de tomàquet ratllat
20g de ceba potxada
50g d Xerès sec
50g de pèsols
75g d'aigua
El brou de sípia:
1.-Daurar les potes i els alerons de la sípia (200g ) amb un raig d'oli, fins que siguin ben roses.
2.-Afegir el tomàquet ratllat, la ceba i el xerès i sofregir un  minut més.
3.-Incorporar l'aigua calenta i deixar coure 20 minuts més.
4.-Colar i reservar.

Crosta de sal, barrejarem la sal amb aigua i la courem al forn donant-li forma allargada.

Muntatge:
1.-Tallarem tallarines de sípia molt molt fines uns 100g per persona.
2.-Saltarem la sal en un sauté ben calenta i prepararem sobre una safata una fulla de Nori al damunt 50g de sípia que taparem amb una gassa blanca al damunt una altra fulla d'alga Nori i taparem amb sal, que deixarem coure per espai de 5 minuts amb l'escalfor de la sal.
3.-L'altre sípia l'escaldarem en el brou bullint de sípia però fora del foc.
4.-Sobre del plat posarem una crosta de sal la sípia a la sal al damunt i al costat la sípia estofada.
5.-Podem decorar amb alguns brots tendres i amb les salses d'acompanyament.





Tagged: ,