diumenge, 23 d’agost del 2015


Ingredients:
Pel panet
50g de farina força (farina de forn)
50g d'aigua
13g de llevat de flequer (levadura de forn)
Sal i sucre un polsim
Per la massa de panadó:
125g de panet
3 ous
50ml d'anís dolcet
50g de sucre
75ml d'aigua infusionada amb canyella
65ml d'Oli Oliva de la Coperativa d'Albelda
1/2 sobre d'impulsor (Levadura Royal)
1/2 kg de farina de força (farina de forn)
un polsim de sal
Pel farciment:
500g de carbassa
200g de sucre
pinyons i panses i Oli
Elaboració:
Prèviament s'ha de tallar la carbassa fineta i posar-la amb sucre desde la nit anterior per tal que elimini líquid, és un pas que convé no saltar-vos ja que d'altra manera quedaria massa humida.
1.-Farem el panet amb els seus ingredients, s'ha d'amassar força estona per tal d'incorporar totalment la farina amb el llevat i l'aigua seguidament el deixarem llevar fins que dobli el volum per tal de poder-lo utilitzar a la massa de panadó.
2.-Per fer el panadó haurem fet prèviament el panet i deixat llevar una horeta com a mínim a temperatura de 25-30ºC. Posarem a mesclar tots els ingredients menys la farina que anirem incorporant poc a poc a la massa per aconseguir finalment una massa hidratada i molt elàstica que podrem estirar fàcilment. Aquesta recepta es tracta d'un brioix, per tant s'ha de amassar molt bé.
3.-Aquesta massa va molt bé estirar-la amb oli i no pas amb farina. En aquest punt ja podem estirar la massa, farcir cada panadó amb carbassa, panses remullades amb vi dolç, pinyons, si pot ser torrats millor, sucre i un xic d'oli, tapem, farem els pessics a la massa tot vol i pintarem amb un xic més d'oli i sucre.
4.-Posarem al forn a 180ºC fins que comenci a agafar color. Si voleu quan surti del forn podeu pintar-los amb una mica d'almíbar TxT.



Tagged: ,