Ingredients:
8 calamars
15 fulles de parra
2 Kg de Sal gruixuda
Salsa tinta:
2 pebrots verds italians
1 pebrot vermell
1 gra d'all
3 xalotes
500ml de fumet de peix
1 pebrot vermell
1 gra d'all
3 xalotes
500ml de fumet de peix
30g de tinta de calamar
Elaboració salsa de tinta:
1.-Sofregir la xalota i l'all molt daurat amb una mica d'oli, també els pebrot.
2.-Afegirem la tinta i el fumet.
3.-Deixar coure tot uns 10-12 minuts a foc molt lent i rectificar de sal
4.-Triturar i colar pel colador fi. (Ha de quedar una textura de salsa crema).
Elaboració de la recepta en l'emplatat:
1.-Saltar la sal sola en un sauté molt molt calenta fins que canvi-hi de color.
2.-En una safata posar fulles de parra per cobrir la base, al damunt els calamars nets, tornarem a tapar amb més fulles de parra, un tovalló vell i damunt la sal molt calenta que tornarem a cobrir, deixarem tot ben tapat 5-7 minuts perquè la sal faci la cocció del calamar.
3.-Pintarem un plat inclinat amb salsa de calamar, servirem els calamars a sobre i acabarem amb uns punts de tinta.
Podem arrodonir la recepta amb uns punts de salsa verda de julivert per fer punts al voltant del plat.
Elaboració de la recepta en l'emplatat:
1.-Saltar la sal sola en un sauté molt molt calenta fins que canvi-hi de color.
2.-En una safata posar fulles de parra per cobrir la base, al damunt els calamars nets, tornarem a tapar amb més fulles de parra, un tovalló vell i damunt la sal molt calenta que tornarem a cobrir, deixarem tot ben tapat 5-7 minuts perquè la sal faci la cocció del calamar.
3.-Pintarem un plat inclinat amb salsa de calamar, servirem els calamars a sobre i acabarem amb uns punts de tinta.
Podem arrodonir la recepta amb uns punts de salsa verda de julivert per fer punts al voltant del plat.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada