dimarts, 1 de setembre del 2015



Ingredients:
8 calamars
15 fulles de parra
2 Kg de Sal gruixuda
Salsa tinta:
2 pebrots verds italians
1 pebrot vermell
1 gra d'all
3 xalotes
500ml de fumet de peix
30g de tinta de calamar
Elaboració salsa de tinta:
1.-Sofregir la xalota i l'all molt daurat amb una mica d'oli, també els pebrot.
2.-Afegirem la tinta i el fumet.
3.-Deixar coure tot uns 10-12 minuts a foc molt lent i rectificar de sal
4.-Triturar i colar pel colador fi. (Ha de quedar una textura de salsa crema).

Elaboració de la recepta en l'emplatat:
1.-Saltar la sal sola en un sauté molt molt calenta fins que canvi-hi de color.
2.-En una safata posar fulles de parra per cobrir la base, al damunt els calamars nets, tornarem a tapar amb més fulles de parra, un tovalló vell i damunt la sal molt calenta que tornarem a cobrir, deixarem tot ben tapat 5-7 minuts perquè la sal faci la cocció del calamar.
3.-Pintarem un plat inclinat amb salsa de calamar, servirem els calamars a sobre i acabarem amb uns punts de tinta.

Podem arrodonir la recepta amb uns punts de salsa verda de julivert per fer punts al voltant del plat.


Tagged: ,