dilluns, 19 d’octubre del 2015


Esfera de pollastre:
1000ml de fons d'au
750ml d'americana
500g farina
500g mantega
1000g de pollastre rostit
60g sal
10g de pebre blanc
Farina, ou i pa ratllat (Os de l'ala)
Disc de pollastre estofat:
Pollastre enter
sal i pebre blanc
Fil de bridar
Carpaccio de gambes:
Rull de gambes pelades

Salsa americana
1L de salsa americana
Caps i cues de les gambes
Brandy per flamejar

Elaboració:
Esfera de pollastre:
1.-Elaboració del pollastre rostit de manera tradicional, desossar i picar. Abatre la temperatura i reservar.
2.-Elaborar un roux per a croquetes amb la llet, la farina i la mantega, la sal i el pebre, farcim els motlles semiesfèrics i congelarem, un cop estigui semi-congelat i que podem desemmotllar clavarem un os de l'ala, que haurem torrat prèviament i unirem dues semiesferes per tal d'aconseguir una esfera rodona. Les passarem per farina, per ou i pa ratllat.(Fregirem en el moment del servei).
Rull de pollastre:
1.-Desossar el pollastre i partir en dos de manera transversal, plegar pit amb cuixa i salpebrar, bridar de manera que ens quedi un rull perfecte.
2.-Marcarem amb oli d'oliva i reservarem.
3.-Saltarem els caps i les cues i les flamejarem amb brandy.
4.-Mullarem amb la salsa americana i deixarem bullir 15 minuts.
5.-Hi afegirem els rulls de pollastre i estofarem tots junts, (si falta una mica de salsa hi afegirem fumet o més americana).
6.-Refredarem per separat i tallarem a discs de 1,5cm.
Carpaccio:
1.-Pelarem 2 kg de gambes i en farem un rull amb paper film, posarem a congelar i tallarem amb la màquina de llescar.
Salsa:
1.-Afinarem la salsa de sal, colarem per deixar-la ven fina.
2.-En cas que la estigui líquida la lligarem amb farina de blat de moro o un roux fosc.

Muntatge del plat:
1.-Llescarem la gamba i posarem sobre el plat.
2.-Posarem a escalfar un disc de pollastre amb una mica de salsa al forn i el posarem sobre la gamba.
3.-Naparem amb l'americana.
4.-Fregirem una esfera de pollastre i la posarem damunt del disc.
5.-Deixarem caure una mica de julivert per sobre i servirem. 


Tagged: ,