Per al Parfait:
200g de fetge d’au
200g de mantega
3g de sal
1g de pebre
25g de ratafia de nous i poma
150g de nata líquida
Per a la gelatina vi dolç:
50ml de vi dolç.
2g de gelificant vegetal.
50g de mantega
50g de farina d’ametlla
50g de sucre
25g de farina de blat
40g de midó de blat de moro.
50g de sucre
50g d’aigua
100g de poma a daus
Per al parfait:
1. Blanquegeu els fetges i escorreu-los bé.
2. Poseu els fetges, la mantega, la sal, el pebre i el vi dolç a un bany maria i tritureu-ho a 80º, fins que quedi ben fi.
3. Poseu-hi la nata i barregeu-ho amb el turmix.
4. Coleu amb el xinès i ja podeu omplir els recipients.
5. Deixeu refredar a la nevera.
Per a la gelatina:
1. Barregeu el gelificant vegetal i el vi dolç.
2. Arrenqueu el bull, que bulli 1/2 minut, i buideu-ho a un recipient perquè es refredi.
3. Talleu-ho a daus petits.
Pel Crumble:
1. Poseu la mantega a punt de pomada.
2. Barregeu totes les farines.
3. Mescleu-ho amb la mantega fins que faci una pasta grumollosa.
4. Poseu en una safata amb un silpat perquè no s’enganxi (han de quedar engrunes).
5. Coeu al forn uns 8' a 180º.
6. Guardeu en una capsa hermètica.
Per als daus de poma:
1. Prepareu un almívar amb l’aigua i el sucre.
2. Traieu-lo del foc.
3. Poseu-hi la poma a daus petits i reserveu.
Per a la presentació:
1. Agafeu el recipient de parfait, col•loqueu-hi els daus de poma i ratafia a sobre.
2. Acabeu posant un parell de granets de crumble de blat de moro blanc a sobre.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada