divendres, 20 de novembre del 2015


Ingredients:
400g d'arròs arborio o bomba
1,5L de fons curt de carbassa
dos grans d'all
1 ceba mitjana
300g de carbassa
1 moniato
Formatge parmesà
100g de mantega
150ml vi blanc
Pebre blanc i sal
q/s OOVE
Elaboració:
Nyoqui de kuzu:
Ingredients
250g de crema de carbassa
250g d'aigua
50g de Kuzu
Elaboració:
1.-Barrejar el Kuzu amb l'aigua
2.-Barrejar amb la carbassa
3.-Rectificar de salt
4.-Escalfar 
5.-Formar i tirar en aigua amb gel
6.-Reservar
Elaboració del risotto:
1.-Marxarem un caldo curt amb part de la carbassa, la resta la tallarem a dauets petits i la courem al vapor per a decorar.
2.-
3.-Picarem brunoise fina d'alls que fondejarem en un fil d'OOVE, la ceba també brunoise i un cop hagi començat a suar hi posem una cullerada de la carbassa que hem bullit i deixarem fondejar bé tot plegat.
4.-En el moment que tinguem tot ben fondejat hi afegirem l'arròs i li donarem un parell de voltes, això ho reservarem fins a l'hora del muntatge del plat.
5.-Quan ens marxin la comanda, tindrem a punt el caldo curt ben calent i al punt de sal i la quantitat de marca que es cregui oportú per a cada ració, ho escalfem ben calent i hi afegim un raget petit de vi blanc i quan s'hagi integrat bé a la recepta, un cullerot petit de caldo, la idea és que es vagi bevent el líquid a mesura que es cou, anirem afegint cullerots lentament provocant que surti el midó i ens quedi cremòs i fins que quedi cuit.
6.-Al final de la cocció hi afegirem la mantega per mantecar el conjunt i just abans d'emplatar el formatge parmesà.
7.-El risotto s'ha d'emplatar en plat rodó i ben planer, com marca la tradició, i el decorarem amb un cruixent de xip de moniato i carbassa i encenalls de parmesà.
8.-Finalment dalt de tot hi posarem tres gnoqui de carbassa fets amb kuzu.

Tagged: ,