dimarts, 12 de gener del 2016


Ingredients:
12 tubs de patata
8 xips grans de patata
1 Kg de patata
500g de xoriç per cuinar
2 grans d’all
1 ceba
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
Llorer
100ml de vi blanc
500ml d’aigua
Pebre vermell, OOVE, pebre negra i sal

Elaboració:
1.-Piquem les verdures a brunoise i les patates esqueixades a daus grans traurem la polpa de la nyora
2.-Elaborarem els tubs de patata de 4 o 5 cm
3.-El xoriç una part a rodelles gruixudes i la resta sense tripa per assecar al forn
4.-Per fer les patates a la riojana, farem un sofregit amb l’all i la ceba i quan aquesta estigui potxada hi afegim els pebrots i els deixem ben cuits
5.-Afegirem el xoriç a rodelles i sofregirem tot plegat
6.-Quan hagi cuit una estona hi afegim el pimentó evitant que es cremi
7.-Afegirem el vi blanc incorporem la polpa de nyora i reduirem, quan es vagi assecant afegirem les patates esqueixades i finalment l’aigua, en aquest punt posarem també els tubs de patata afegirem sal
8.-Courem uns 20 minuts rectifiquem de sal i pebre i parem el foc
9.-Separarem els tubs de patata per a l’emplatat
10.-Separarem la salsa de les patates i elaborarem un puré lleuger i reservem en calent.

Muntatge:
1.-En el centre del plat posarem una xip de patata
2.-A sobre tres tubs de patata estofada
3.-Entre els tubs de patata hi posarem una canefa de puré de patata a la riojana
4.-Taparem amb una altra xip
5.-Al damunt de tot hi posarem una aire d’oli de pimentó i espolvorem amb el xoriç sec trinxat.

6.-Servim

Tagged: ,