divendres, 19 de febrer del 2016


Ingredients:
4 kg d'ossos de vedella
1 Kg d'ossos de vedella amb moll de l'os
2 kg de carcanada de pollastre
3 pastanagues
2 cebes
2 porros
2 troncs d'api
2 naps
Ingredients per clarificar:
600g de carn picada de vedella
500g de verdures tallades a mirepoix
5 clares d'ou i sal
Ingredients:
1.-Cobrir les carns d'aigua freda i posar-les a bullir un cop hagi bullit 4 minuts, escórrer bé totes les carns i posar-les en 15 litres d'aigua i deixar que cogui poc a poc amb un bull fi.
2.-Després de 30 minuts de cocció hi afegirem les verdures que les deixarem 2 hores més. Teniu present de no bullir molt ràpid ja que el suc s'enterboleix molt.
Per clarificar: Bateu les clares sense punt de neu, ho barregem amb la picada i les verdures, ho barrejarem amb el fons i posarem a ple foc, evitar que s'enganxi al fons però sense remenar molt fort. El bull ha de ser molt petit per evitar que es mescli la pasta que queda al damunt que és el que fa de filtre i filtreu per mitjà del passa-brous en un xinès amb estamenya, coleu tot el consomé i reserveu-lo per servir.

Per la royal:
1.-Mesclem  250g de fons amb un ou i 2 rovells (s'han de colar sense batre) i sal al gust.
2.-Emmotllem en un motlle encamisat amb mantega
3.-Coure al forn a vapor.
4.-Refredar i tallar a daus petits.

Tagged: , , ,