divendres, 8 d’abril del 2016

Ingredients:
1Kg de cua de vedella desossada
300gr de bresa
100gr de tomàquet
50ml de Xerès dolç
500ml vi negre
50ml de brandi
50gr de mantellina
200ml de fons fosc de vedella
20gr de bolets de temporada
1 porro petit
100ml de nata
oli d'oliva
farigola
sal i pebre
Elaboració:
1- Polir les cues de vedella, traient greix i nervis.
2- Tallar les verdures a mire-poix.
4.-Marcar els talls de cues amb OOVE i desglaçar amb xerès dolç.
5.-Afegir les verdures i donar un parell de toms.
6.-Afegir vi negre i coure 1/2 hora.
7.-Afegir fons fosc i deixar estofar per espai de 2 o 3 hores, fins que sigui ben cuit
8.-Un cop les cues es puguin manipular, les desossarem, picarem a ganivet la carn i en farem timbals amb mantellina i moll de l'ós.

Emmotllarem la cua en una terrina que ens permeti tallar-la a rectangles, embolicarem amb una tira de cansalada salada i hi posarem un tall de pa de motlle als extrems i just abans de servei marcarem a la planxa de crom com si fos un sandwich calent.

Decorarem amb una mahonesa de tàperes, una tàpera fregida i dent de lleó.