Ingredients:
Pel Foie gras a la sal
600g Foie fresc i sense venes i al punt de sal i pebre blanc
Una gassa gran (estamenya)
1 kg de sal gruixuda
300g de sucre
Licor (opcional)
1.-Embolicarem amb una gassa, però amb la mida justa per tal que no hi hagi massa roba.
2.-Enpapem la gassa amb l'aiguardent (jo no ho he fet perquè hi ha mainada), enterrarem amb sal i deixarem curar un dia i mig, 36 hores, segons lo gros que sigui el foie gras.
3.-Rescatarem de la marinada espolsarem i traurem la vena, el podem embolicar amb paper de plata per tal de que no s'oxidi tant.
4.-El tallarem a l'hora del servei.
Per la galeta de ratafia:
62g de ratafia
50g de mantega pomada
50g farina
100g de sucre
100g de sucre
Elaboració galeta:
1.-Farem una cigarret amb els ingredients de la galeta que deixarem reposar unes dues hores, pot ser del dia anterior.
2.-Durant el servei, estirarem en un silpat la massa i la courem al forn a 150ºC fins que caramelitzi i quedi cruixent, un cop es refredi una mica la podrem treballar amb una espàtula i deixar-la per emplatar.
3.-Com mes fina sigui la galeta més fina serà la textura, però també més trencadissa.
Per la presentació:
1.-Tallar el foie gras a la mida que es vulgui, posar-hi un tall de mango al damunt.
2.-Just a l'hora del servei ensucrar i cremar amb un bufador, decorarem amb un tros de cigarret de ratafia.

0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada