dimecres, 8 d’abril del 2020



És un ferment de vegetals en el que les bactèries làctiques ens crearan un ambient selectiu que permetrà protegir-lo de la resta de bactèries i microorganismes i fer una conserva de manera natural. 

Hi podeu posar molts ingredients diferents, alguna salsa com de calçots romesco, etc el que heu de vigilar és de no afegir ingredients que en facis baixar el pH, cosa que faria relentir la fermentació.

Ingredients:
1 Col verda
3 cullerades de midó de blat de moro/tapioca/arròs...
5 alls pelats
3 pastanagues tallades
1 ceba gran
Algunes verdures més
10g de gingebre en pols o ratllat
15 g de sucre (opcional)
5 cullerades de soja o tamari
2/5% de sal
dues cullerades de pebre vermell dolç/fumat...
2 cullerades de polpa de nyores
1/2 cullerada de pebrots picants

Elaboració:
1.-En primer lloc, mesclarem el midó amb 400g d'aigua, (sobretot en fred) i ho escalfarem al foc, anirem escalfant i amb varetes ho anirem mesclant fins que vagi canviant de blanc a transparent, un cop hagi quedat espès, el reservem en fred.
2.-Tallarem totes les verdures de la manera que vulguem, a Corea fan servir col xinesa, nosaltres utilitzarem la col verda de casa, podeu utilitzar la que volgueu, i si voleu podeu treure el cor de l'arrel, o no...
3.-Poseu en un vol tota la verdura tallada, hi afegiu el midó ja hidratat i cuit, els alls, que els podeu tallar picats petits o enters, i tota la resta d'ingredients, per pesar la sal, heu de calcular entre el 2 i el 5% del pes total de verdures i la resta d'ingredients, en aquest cas pesarem uns 30g.
4.-Amassarem molt bé, amassant amb les mans i mirant de que tots els ingredients s'impregnin molt bé. Insistiu i remeneu energeticament.
5.-Un cop hàgiu amassat el conjunt molt bé podeu omplir un pot o Damajuana, que la deixareu a una temperatura de 20ºC, entre 7 i 15 dies, després d'aquesta fase, ja podrem guardar aquesta preparació a la nevera, en pots més petits.

Bon profit!!!

Tagged: , ,