Ingredients:
Base pasta sablé
125g de farina normal
62g de mantega freda i tallada a daus petits
1 rovell d’ou
Sal i 50g de sucre
Mescleu la farina i la mantega ràpidament i sense amassar, ha de quedar com una sorra.
Afegir el rovell d’ou, la sal i el sucre, feu una massa, és important no amassar massa, ja que sinó quedarà massa pastosa i no quedarà fullada...
Deixeu aquesta base en una bola axafada, 2 hores en nevera
Estireu en un tapet antiadherent o entre film, un cercle d’uns 25 cm i torneu a posar en nevera, per coure ha de ser ben fred!
Crema de llet de civada: Falsa frangipane (Un cop tingueu la crema hi afegiu 50g de farina d’ametlla)
250g de llet de civada
4 rovells
60g de sucre
30g de farina normal
Escalfeu la llet, podeu aromatitzar-la amb llimona o canyella o simplement escalfar-la...
En un bol, poseu la resta d’ingredients, i mescleu-los bé.
Finalment i un cop la llet ja és calenta, tireu-la a la barreja dels rovells, poc a poc i sense deixar de mesclar, torneu a posar-ho tot al foc i aneu barrejant fins aconseguir una massa espessa, hi afegiu la farina d’ametlla, que també en podeu prescindir, i deixeu refredar del tot.
PER FER EL PASTÍS:
Col·loqueu la base de sablé en un motlle i en aquest cas sense coure, ompliu amb la crema al damunt hi podeu posar poma tallada i introduiu al forn pre-escalfat a 180ºC durant 20 o 25 minuts fins que veieu la base torradeta i les pomes cuites.
Jo no ho he fet, però si voleu, podeu untar la superfície amb una mica de mermelada diluïda amb una punta de mel, xarop d’agave o aigua, per donar un toc brillant, ho podeu fer encara en calent...
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada