dissabte, 7 de novembre del 2020

 



Ingredients:

Base pasta sablé

125g de farina normal

62g de mantega freda i tallada a daus petits

1 rovell d’ou

Sal i 50g de sucre

Mescleu la farina i la mantega ràpidament i sense amassar, ha de quedar com una sorra.

Afegir el rovell d’ou, la sal i el sucre, feu una massa, és important no amassar massa, ja que sinó quedarà massa pastosa i no quedarà fullada...

Deixeu aquesta base en una bola axafada, 2 hores en nevera

Estireu en un tapet antiadherent o entre film, un cercle d’uns 25 cm i torneu a posar en nevera, per coure ha de ser ben fred!

Crema de llet de civada: Falsa frangipane (Un cop tingueu la crema hi afegiu 50g de farina d’ametlla)

250g de llet de civada

4 rovells

60g de sucre

30g de farina normal

Escalfeu la llet, podeu aromatitzar-la amb llimona o canyella o simplement escalfar-la...

En un bol, poseu la resta d’ingredients, i mescleu-los bé.

Finalment i un cop la llet ja és calenta, tireu-la a la barreja dels rovells, poc a poc i sense deixar de mesclar, torneu a posar-ho tot al foc i aneu barrejant fins aconseguir una massa espessa, hi afegiu la farina d’ametlla, que també en podeu prescindir, i deixeu refredar del tot.

PER FER EL PASTÍS:

Col·loqueu la base de sablé en un motlle i en aquest cas sense coure, ompliu amb la crema al damunt hi podeu posar poma tallada i introduiu al forn pre-escalfat a 180ºC durant 20 o 25 minuts fins que veieu la base torradeta i les pomes cuites.

Jo no ho he fet, però si voleu, podeu untar la superfície amb una mica de mermelada diluïda amb una punta de mel, xarop d’agave o aigua, per donar un toc brillant, ho podeu fer encara en calent...



Tagged: ,