dijous, 14 de gener del 2021

 



Ingredients:

1000g de llet
280g de farina 
280g de mantega
7g de sal (només a les de pollastre)
150g de pernil 

Farina
Ou
Pa ratllat o panko

Elaboració:

1.-Elaborarem un roux amb la farina i la mantega, no ha d'agafar color.
2.-Hi afegirem la llet poc a poc per tal d'evitar els grumolls fins a poder abocar-li tota, hem d'estar ben atents a que no se'ns cremi cap cantonada de l'atuell on coem la pasta ja que ens agafaria un gust amarg i dolent.
3.-Un cop hem incorporat tota la llet hem de comprovar que no hi hagi cap grumoll de cap tipus i que la textura de la beixamel és la més adient, ha de tenir una textura espessa i ha de cansar de remenar, recordeu que la pasta aquesta ha de coure i és per tant imprescindible que bulli!!
4.-Sense esperar que es refredi massa la pasta, separarem en dues parts la pasta i en una de les dues, hi posarem sal, que serà la del pollastre (és molt interessant poder aprofitar les restes d'algun rostit excel·lent) a l'altra massa hi posarem el pernil que haurem cuit en forma de cruixent al forn i trinxat en un morter, queden molt més bones d'aquesta manera...
5.-Aquestes pastes les deixarem refredar per espai d'unes hores.
6.-Les formarem i les passarem per farina, ou i pa ratllat.
7.-És molt millor poder congelar-les abans de coure i fregir-les congelades ja que d'aquesta manera ens aguanten molt més la forma.

Aclariment: Si volem que la croqueta quedi més sucosa, haurem de baixar la quantitat de farina que podem fer fins a 200g per Litro de llet però haurem de tenir present de coure molt bé el roux.

Tagged: ,